Auto Restylen

je droomauto realiseren

Winteruitrusting auto

Auto winterklaar

Als je in de winter op vakantie gaat naar het buitenland is het van belang om de diverse regels per land in acht te nemen. Ga goed voorbereid op vakantie het voorkomt problemen en eventuele hoge boetes. Hieronder de diverse verschillen per land.

Winteruitrusting auto

2. Gebruik geen handrem

Went u zichzelf aan om geen handrem te gebruiken. Bij vorst kan deze vastvriezen. Als dit is gebeurd, trek de handrem dan nog eens extra aan om het ijs te breken. Als dit niet werkt kunt u de motor van de auto een tijdje laten draaien met de verwarming aan, zodat de handrem ontdooit.

3. IJskrabber en ruitontdooier

Zet binnenshuis een spuitbus met ruitontdooier gereed. U kunt ruitontdooier ook gebruiken voor vastgevroren deuren, dus leg de spuitbus niet in de auto. Houd in de winter ook een krabber bij de hand. Zorg ervoor dat de belangrijkste ruiten ijsvrij zijn.

Gaat u naar het buitenland in de bergen, zorg dan eventueel voor sneeuwkettingen. Komt de temperatuur onder de 7 graden Celsius? Dan is het tijd om de zomerbanden te vervangen voor winterbanden.

4. Veilig rijden in de sneeuw

Rijd bij gladheid weg in de tweede versnelling. Zo voorkomt u doorslippen. Geef nooit vol gas, maar laat de koppeling langzaam opkomen en doseer het gas. Pas uw rijgedrag aan als het glad is; rijd niet te hard, stuur niet te scherp en laat de koppeling niet te plotseling opkomen.

Leave a Comment