Auto Restylen

je droomauto realiseren

Auto spuiten

Auto spuiten

Het overspuiten, dus het veranderen van kleur zal voor de gemiddelde auto ongeveer 2.000 euro kosten. Heb je schade of is er roest, dan lopen de kosten op omdat de auto dan behandeld moet worden. Plamuren en schuren of het plaatsen van nieuw plaatwerk kost veel tijd en dus geld. Daarnaast is het belangrijk om te weten wat je verstaat onder overspuiten.

Wil je het echt goed laten doen, dan moet de motor eruit en moet alles worden afgepakt of verwijderd. Die delen zijn immers ook gespoten en anders zal de oude lak altijd zichtbaar blijven op die plekken. De kosten zullen daardoor natuurlijk ook weer flink oplopen. Ook de lak is belangrijk. Kies je voor een zogeheten two tone lak, die een prachtige verkleuring geeft in de zon of metallic lak, dan kost dit natuurlijk ook meer.

Het is verstandig om op meerdere plaatsen een offerte aan te vragen en zo te bepalen waar je je auto laat spuiten. Let wel op de kwaliteit, er zijn ook genoeg bedrijven die niet zo mooi spuiten. Het resultaat is dat er stofjes of ongelijkheden in je lak zitten en dat wil je niet. Heb je dat eenmaal gezien dan zal het je voor altijd frustreren. Bedenk van te voren goed of dat je de auto over wilt laten spuiten. Het kan zo duur gemaakt worden als je zelf wilt, bespreek echter tevoren wat het je gaat kosten, maar denk eraan vakwerk kost veel geld. Laat een professional de klus klaren, die er goed om bekend staat dat hij goed werk levert.