Auto Restylen

je droomauto realiseren

Spotrepair

Spotrepair
Spotrepair? Wij kennen het allemaal: ineens zijn zij daar, de kras en de vlek. Vaak weten wij niet eens waar zij vandaan komen. Hebben wij misschien het trottoir geraakt bij het parkeren? Heeft er iemand ons misschien geraakt bij het voorbijsteken? Was het een tak die van de boom viel of een meeuw op weg naar zee? Akkoord: het is misschien allemaal niet zo erg, maar wel ergerlijk. En kleine krasjes worden snel groot. Wat meer is: de verzekering zal hier niet tussen komen, dus een dure behandeling wacht ons nu bij de garagist.

Tenminste, zo was het vroeger. Een kras of andere kleine lakschade gaf toen al snel aanleiding tot het herspuiten van een heel portier of de ganse bumper. Er was immers geen andere manier om het lakwerk egaal te herwerken. Sinds spotrepair is dat gelukkig verleden tijd en is er – voor deze kleine ongemakken – een waardig en efficiënt alternatief voor het traditioneel schadeherstel. Weg zijn de tijden waarin u dagen moest slijten in de vervangingswagen, wachtend op uw herstelling: een kop koffie kan nu volstaan. En sterker nog: u kunt het helemaal zelf – al zeker met onze hulp.

Wat is Spotrepair?

Spotrepair komt overwaaien uit de USA. In de jaren 1990 werd daar begonnen met het mobiel aanbieden van cosmetische reparaties door schade via steenslag. Deze boden al gauw een alternatief voor de traditionele, omslachtige herspuiting die zulke schade tot dan toe steevast vereiste. In 1995 werd met de uitvinding van de airbrush een tweede stap gezet naar het gericht herspuiten van beperkte lakschade: men kon nu heel precies het lakwerk in ere herstellen. Verschillende ontwikkelingen met betrekking tot de specialisering van de airbrush en op het gebied van de lak hielpen de techniek zich nog verder te verspreiden: de autolak werd nu ‘water-gedragen’, blanke lak werd samengesteld met minder en minder oplosmiddel. Hierdoor versnelden droogtijden aanzienlijk. Spotrepair was geboren.

Doe het zelf!

En met onze doe-het-zelf-kits kunt ook u daar nu persoonlijk van meegenieten. Herstel uw auto als nieuw en laat hem weer glanzen als voorheen. Kies onze materiaal-kits en lever het perfecte handwerk dankzij onze instructievideo’s. Bent u meer een man of vrouw van de machine? Neem dan de polijstmachine uit onze Deluxe-kits ter hand. Of laat u bijstaan door onze professionele schadehersteller en leer het werk van de meester zelf met onze VIP-kits, tijdens uw persoonlijke workshop.